Choice of language:
Избор писма
Annual archive
Archive by date
January 2020
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
База животиња
База података животиња

Weather Forecast

FAQ (Frequently asked questions)

6 коментара на FAQ (Frequently asked questions)

  • administrator says:

   Заштита Националног парка Ђердап је степенована, тако да се у најстрожем режиму заштите (I степену заштите) налази 8,01% укупне површине Националног парка Ђердап у коме се налази већи број резервата и један предео посебних природних одлика, у II степену заштите налази се 21,50%, док III степен заштите обухвата 70,79% укупне површине Националног парка Ђердап. Изузев едукативне стазе Златно језеро, остале уређене пешачке стазе су у режиму заштите I степена и подлежу одређеним ограничењима односно посета је организована, контролисана и уз обавезну пратњу чувара заштићеног подручја или других овлашћених лица ЈП „Национални парк Ђердап“ у складу са Правилником о унутрашњем реду и чуварској служби. Сходно томе, посету је потребно благовремено најавити, како би Управљач обезбедио пратњу чувара. Посету можете најавити електронском поштом на адресу: office@npdjerdap.rs

  • administrator says:

   Осим камповања у постојећим камповима на подручју Националног парка Ђердап, можете поднети захтев за давање сагласности за постављање некомерцијалних објеката за одмор (камп приколица, шатора и др.). ЈП „Национални парк Ђердап“ као управљач заштићеног подручја Национални парк Ђердап у складу са Правилником о унутрашњем реду и чуварској служби Националног парка Ђердап може, али и не мора да да Сагласност за постављање некомерцијалних објеката за одмор (камп приколица, шатора и др.). Постављање некомерцијалних објеката за одмор (камп приколица, шатора и др.) без сагласности Управљача повлачи казне у складу са законским прописима.

  • administrator says:

   Пси у пратњи власника могу на пешачку стазу и током шетње све време морају бити на повоцу како не би ометали и угрожавали остале посетиоце. Према члану 5 Правилнику о држању паса који могу представљати опасност по околину (“Сл.гласник РС”, бр. 65/2010) „Опасне псе могу да изводе само пунолетна лица, и то уз брњицу и на повоцу“.

Информатор
Categories
Јавне набавке (актуелно!)
Removing the seal
Укидање печата - контакт центар

Бонитетна оцена
Links
Министарство заштите животне средине

http://www.mpzzs.gov.rs/en/

Ministry Of Economy

Ministry of Trade, Tourism and Telecommunications

Institute for nature conservation of Serbia

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Danube Transnational Programme - DaRe to Connect

Danube Transnational Programme - ConnectGREEN

Carpathian Network of protected areas

Dinarides

Tara National Park

Fruska Gora National Park

Kopaonik National Park

Šar-planina National Park