Како стићи

Национални парк Ђердап налази се у југоисточном делу Европе, у североисточном делу Србије, на самој граници са Румунијом.

Где се налазимо

Дуж десне обале Дунава од Голубачког града до Диане Караташ у дужини од око 100 километара НП Ђердап обухвата узани и шумовити брдско-планински појас ширине од два до осам километара који иде од 50 до 800 метара висине.

Подручје парка се налази између 44042`- 44024` северне географске ширине и 22033`- 21040` источне географске ширине. Приступ у НП Ђердап је могућ из три правца: Ђердапском магистралом из правца Београда, Ђердапском магистралом из правца Кладова и из правца Ниша, преко Зајечара, Бора и Милошеве куле регионалним путем.

Подручје парка се налази између 44042`- 44024` северне географске ширине и 22033`-21040` источне географске ширине.

Национални парк Ђердап има три примарна улаза, два се налазе на Ђердапској магистрали код Голубачког града и Диане Караташ, а један на регионалном путу Поречки мост – Клокочевац.

За посетиоце НП Ђердап је отворен читаве године. Могуће је обићи га пловећи Дунавом, Ђердапском магистралом, бициклистичким и пешачким стазама уз поштовање Правилника о унутрашњем реду и правила понашања у заштићеним подручјима.

Ваша Ђердапска авантура почиње у Доњем Милановцу, у улици Краља Петра I 14 а, у управној згради ЈП “Национални парк Ђердап“ где вас очекују стручни водичи спремни да покажу лепоте Ђердапа.

За посетиоце / Корисне информације

Сервисне информације

Сазнајте више