Skip to main content

И млади и старији Доњомилановчани имаће прилику да се од 19. до 23. априла, кроз археолошке радионице “Археонице” упознају са археолошким наслеђем Ђердапа и да спознају древни свет који их окружује, уз помоћ археолога из Неозоик фондације, који се иначе баве едукацијом младих и промоцијом археологије и културног наслеђа, а у сарадњи са ЈП „Национални парк Ђердап“ и Управљачем туристичког простора „Лепенски Вир“.

Тим Фондације Неозоик ће, под покровитељством ГИЗ-а, одржати Археонице (археолошке радионице) са основцима из ОШ „Вук Kараџић“ у Доњем Милановцу. Поред приче о археологији, науци, истраживању, важности културног наслеђа и рада на правом археолошком материјалу намењених најмлађим Доњомилановчанима, они старији имаће прилику да у петак 20. априла од 17 часова у просторијама ЈП „Национални парк Ђердап“ поразговарају са археолозима о културном наслеђу и археологији, као и да погледају њихов награђивани документарни филм „Немачки ашов на Kалемегдану“.

Фондација Неозоик окупља младе истраживаче, археологе и студенте археологије, који се поред своје науке баве и промоцијом и заштитом културног наслеђа. Имају богато искуство у вршњачкој едукацији, стечено организовањем бројних семинара и школа археологије, радионица и интерактивних изложби, учествовањем на манифестацијама као што су Ноћ истраживача, Фестивал науке и Ноћ музеја. Поред непосредног рада са основцима и средњошколцима, организовали су и програме за студенте и трибине за ширу јавност. Посебну пажњу посвећују изради дигиталног садржаја за друштвене мреже Инстаграм и ТикТок и видео продукцији Археолошког Журнала и краткометражних документарних филмова о културном наслеђу.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann