Skip to main content

Najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, Manifestacija Muzeji za 10 je nacionalna muzejska inicijativa koja se ove godine održava po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, uz koordinaciju Nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta muzeja – IKOM Srbija. Muzejima za 10 ove godine priključilo se i JP „Nacionalni park Đerdap“.

U skladu sa situacijom osmišljeni su posebni programi koji će biti dostupni na društvenim mrežema. Od danas do 18. maja na Fejsbuk i Instagram stranici Đerdap Unesko geoparka biće objavljivana posebno kreirana Fejsbuk izložba „Đerdap Unesko geopark za početnike“ koja će u formi plakata prikazati najznačajnije objekte geološkog, prirodnog i kulturnog nasleđa koji su bili presudni da ovo područje bude proglašeno prvim geoparkom u Srbiji pod okriljem Uneska i postane deo svetske mreže geoparkova.

U subotu 15. maja, na Fejsbuk i Instagram stranici Nacionalnog parka Đerdap (Djerdap National Park) onlajn ćemo vas provesti kroz stalnu postavku Centra za posetioce. Ako budete sa nama tačno u podne saznaćete više o jednom od najlepših geografskih područja Evrope, najvećem prirodnjačkom i arheološkom muzeju u prirodi Evrope, o području sa najvećim brojem istorijskih spomenika iz vremena rimskog limesa na Dunavu, Đerdapskoj klisuri – najdužoj kompozitnoj dolini Evrope, području sa najvećim, najstarijim i najbolje izraženim zbegom reliktne flore, faune i vegetacije, vrednom prirodnom nasleđu, o najlepšem delu toka Dunava, mitovima i legendama, svemu što Đerdap čini jedinstvenim i posebnim.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann