Skip to main content

Inicijativa muzeja širom Srbije da se okupe u zajedničkoj akciji promovisanja kulturnog blaga naše zemlje treći put zaredom biće održana ove godine od 11. do 20. maja i tokom tih deset dana biće obeležena Nacionalna nedelja muzeja, Međunarodni dan muzeja i sa njim povezana Noć muzeja. Ovogodišnja tema je Muzej u gostima – cilj je da gostujući muzej, pored jedne tematske izložbe, u drugoj sredini u kojoj gostuje predstavi i celokupnu baštinu koju čuva i upozna publiku drugog podneblja sa svojim radom.

Javno preduzeće „Nacionalni park Đerdap“ ove godine se uključilo u manifestaciju Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10 organizujući zajedno sa Muzejem Krajine Negotin izložbu Čuvari narodne baštine, autorke Emile Petrović, više kustoškinje negotinskog Muzeja. Izložba Čuvari narodne baštine biće uz prigodan program otvorena u sredu, 17. maja u 18 časova u centru za posetioce Nacionalnog parka Đerdap u Donjem Milanovcu.

Centar za posetioce Nacionalnog parka Đerdap u kome je pored izložbe Čuvari narodne baštine i stalna postavka, tokom 13. Evropske noći muzeja u subotu, 20 maja biće otvoren od 18 do 21 čas.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann