Skip to main content

Јавно предузеће „Национали парк Ђердап“ поменуто је у монографији „Хероји и неимари“, у част више од 900 појединаца, институција и компанија из Србије и Републике Српске који су током пандемије остварили изузетне резултате и у тешким временима допринели развоју своје заједнице.

На монографији коју је припремила новосадска компанија „Медија инвент“ и Унија послодаваца Србије, радило је 29 новинара из Србије и Републике Српске више од годину дана.

На скоро 1000 страница, монографија „Хероји и неимари“посвећена херојима у борби против пандемије Ковида 19 – лекари и здравствени радници, који су жртвовали своје животе, показује колико људи има који су изградили нешто за колектив, земљу и будућност свог народа.

„Успех, радост и оптимизам јесу најлепши тонови живота – али су видљиви тек када нестану или замру сумњиве вредности“. „Послушајте своје срце само, наћи ћете Свевишњег у себи“. „Велики стварају велике, а добри трајне вредности“.

Ова монографија представља скуп најуспешнијих људи у свим областима друштвеног живота, који су својом визијом и плодотворним радом у најтежим годинама за човечанство, оставили неизбрисив траг и стварали трајне вредности за опште добро.

Састављена је од занимљивих људских прича о неимарима и визионарима из Србије и Републике Српске које су испричане на основу такозваног Прустовог упитника од десет питања. Питања за 900 пажљиво бираних личности сасатавио је чувени песник Перо Зубац.