Skip to main content

У години јубилеја, када се наврашава пола века од проглашења Националног парка Ђердап, управљач овог заштићеног подручја – Јавно предузеће „Национални парк Ђердап“ Доњи Милановац , домаћин је 23. Парковијаде, традиционалног сусрета националних паркова и организација које се баве заштитом природе у Србији и Републици Српској. Парковијада се одржава од 16. до 19. јуна, а више од 150 учесника одмериће снаге у спортским такмичењима, разменити  искуства и новине у пракси заштите природе и упознати природне и културне вредности највећег националног парка у Србији.

На овогодишњој Парковијади учествују Национални паркови Тара, Копаоник, Фрушка гора и Ђердап, Национални парк Козара из Републике Српске, СРП Засавица, републички и Покрајински Завод за заштиту природе,  Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, као и Републички завод за заштиту културно-историјског и природног наслеђа из Републике Српске.

Саша Јаношевић, в.д. директора ЈП „Национални парк Ђердап“ Доњи Милановац је на свечаном отварању Парковијаде уз поздраве и добродошлицу, учесницима ових традиционалних сусрета пожелео успех у такмичењима и препоручио да уживају у лепотама Ђердапа, Дунава, чисте и очуване природе и дружењу и сарадњи са колегама. „Ми смо се потрудили, заједно са људима из хотела „Ђердап“ да будемо што бољи домаћини и надамо се да ће свима нама ови сусрети остати у најлепшој успомени“ рекао је, поред осталог, Јаношевић.