Skip to main content

Na Plečnikovoj promenadi, izložbenom prostoru parka Tivoli u Ljubljani 15. novembra otvorena je izložba pod nazivom “Priroda nas povezuje – Parkovi Dinarida”. Domaćin događaja je Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, a izložba je pripremljena u saradnji sa Parkovima Dinarida –mreža zaštićenih područja Dinarida. Cilj izložbe je promocija zaštićenih područja u okviru mreže Parkovi Dinarida i zaštićenih područja, koji su članovi Zajednice parkova Slovenije.

Na najlepšoj lokaciji u Ljubljani, u parku Tivoli izloženo je 120 bilborda velikih formata, na kojima su predstavljene fotografije iz 58 zaštićenih područja, članova asocijacije Parkova Dinarida među kojima je i Nacionalni park Đerdap, kao i fotografije članova Zajednice parkova Slovenije, koji okuplja 14 upravljača zaštićenih područja Slovenije.Fotografije prezentuju prirodnu i kulturnu baštinu zaštićenih područja, te prednosti zaštite tih područja za lokalno stanovništvo i ljude koji žive u široj regiji.

Partneri Parku Tivoli i Parkovima Dinarida u organizaciji izložbe su: Grad Ljubljana, Javno preduzeće Snaga koje upravlja Parkom prirode Tivoli Rožnik in Šišenski hrib i WWF Adria.

Izložba “Priroda nas povezuje – Parkovi Dinarida” biće otvorena do januara 2019. godine.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann