Skip to main content

U skladu sa članom 41 Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda („Sl. glasnik RS“ br. 128/2014) dozvolu za rekreativni ribolov na ribolovnim vodama u zaštićenom području izdaje upravljač zaštićenog područja i ova se dozvola može koristiti samo na ribarskom području za koje je izdata. Na osnovu Pravilnika o visini troškova za izdavanje dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov i dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov u zaštićenom području za 2018. godinu („Sl.glasnik RS“ br.89/2017) cena godišnje dozvole za rekreativni ribolov u zaštićenom području iznosi pet hiljada dinara, višednevne dve hiljade i dnevne hiljadu dinara i za sada se mogu kupiti u upravnoj zgradi JP „Nacionalni park Đerdap“ u Donjem Milanovcu. U toku je sklapanje ugovora o distribuciji dozvola za rekreativni ribolov za zaštićeno područje, Nacionalni park Đerdap, što će rekreativnim ribolovcima omogućiti da od kraja ove nedelje, dozvole za rekreativni ribolov za ovo zaštićeno područje kupe u Donjem Milanovcu, Kladovu, Majdanpeku, Velikom Gradištu, Kučevu, Boru i Zaječaru.

Podsećamo, dozvola za rekreativni ribolov u zaštićenom području važi isključivo za to zaštićeno područje, a u slučaju Nacionalnog parka Đerdap to su ribolovne vode u granicama ovog zaštićenog područja. Za izdavanje godišnje dozvole za rekreativni ribolov u zaštićenom području neophodno je priložiti evidenciju ulova rekreativnog ribolovca za 2017.godinu na obrascu E1 i jednu fotografiju veličine 30h35 mm.

Počela je i prodaja dozvola i sklapanje ugovora za obavljanje privrednog ribolova na ribarskom području „Đerdap“ za 2018. godinu. Cena godišnje dozvole je 80 hiljada dinara i može se platiti u dve rate-prva odmah po sklašanju ugovora, a druga do 30. juna. Preduslov za sklapanje ugovora je aktivna preduzetnička radnja i predat izveštaj o ulovu ribe za 2017. godinu.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann