Skip to main content

Dana 13.08.2018. godine Javno preduzeće „Nacionalni park Đerdap“ posetila je predsednica Vlade Republike Srbije, gospođa Ana Brnabić.

U Centru za posetioce Nacionalnog parka Đerdap predsednicu Vlade RS dočekali su zaposleni u Javnom preduzeću „Nacionalni park Đerdap“, a prilikom obilaska, direktor Lazar Mitrović predstavio je način i rezultate poslovanja preduzeća koje se isključivo finasira iz sopstvenih sredstava, a već četvrtu godinu zaredom posluje vrlo uspešno i iz godine u godinu uvećava svoju dobit od 40-50%.

Takođe, bilo je reči o kontinuiranom porastu broja domaćih i stranih posetilaca u Nacionalnom parku Đerdap. Predsednici Vlade Republike Srbije, gospođi Ani Brnabić predstavljeni su započeti i planirani projekti u oblasti turizma, a akcenat je stavljen na planirani projekat za izgradnju staze koja bi omogućila pristup Trajanovoj tabli kopnenim putem.

Predsednica Vlade Republike Srbije prisustvovala je i edukativnoj radionici u učionici koja se nalazi u sklopu Centra za posetioce Nacionalnog parka Đerdap. Poseta je ocenjena kao vrlo uspešna.