Skip to main content

Правилником о вредности дневне, вишедневне и годишње дозволе за рекреативни риболов за 2023. годину („Сл. гласник РС“, бр. 99/2022) који је 25. августа донела министарка заштите животне средине, а који се примењује од 1. јануара следеће године, прописано је да вредност годишње дозволе за рекреативни риболов на Рибарском подручју Ђердап на подручју Националног парка „Ђердап“ износи 6.000 динара.

Годишња дозвола за рекреативни риболов на Рибарском подручју Ђердап је јединствена за све категорије рекреативних риболоваца.

Дневна дозвола на Рибарском подручју Ђердап кошта 1.000 динара, а вишедневна за максимално седам дана кошта 2.000 динара.

Од 1. јануара идуће године предузетници који се баве привредним риболовом на Рибарском подручју Ђердап годишњу дозволу за привредни риболов за све алате на основу одлуке Надзорног одбора ЈП „Национални парк Ђердап“ плаћаће 100.000 динара.

Годишње дозволе за привредни и рекреативни риболов могу да се купе у просторијама ЈП „Национални парк Ђердап“ у Доњем Милановцу, Добри и Текији.

Годишње дозволе за рекреативни риболов продају и следећа риболовачка удружења: КСР „Штука“ Доњи Милановац, УРР „Риболовац“ Зајечар, ОСР „Тимок“ Зајечар, КСР „Поштар“ Бор, КСР „Рудар“ Бор, КСР „Дунав“ Кладово, ОРР „Пек“ Кучево, СРК „Риболовачка прича“ велико Градиште“.