Skip to main content

Pravilnikom o vrednosti dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2023. godinu („Sl. glasnik RS“, br. 99/2022) koji je 25. avgusta donela ministarka zaštite životne sredine, a koji se primenjuje od 1. januara sledeće godine, propisano je da vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov na Ribarskom području Đerdap na području Nacionalnog parka „Đerdap“ iznosi 6.000 dinara.

Godišnja dozvola za rekreativni ribolov na Ribarskom području Đerdap je jedinstvena za sve kategorije rekreativnih ribolovaca.

Dnevna dozvola na Ribarskom području Đerdap košta 1.000 dinara, a višednevna za maksimalno sedam dana košta 2.000 dinara.

Od 1. januara iduće godine preduzetnici koji se bave privrednim ribolovom na Ribarskom području Đerdap godišnju dozvolu za privredni ribolov za sve alate na osnovu odluke Nadzornog odbora JP „Nacionalni park Đerdap“ plaćaće 100.000 dinara.

Godišnje dozvole za privredni i rekreativni ribolov mogu da se kupe u prostorijama JP „Nacionalni park Đerdap“ u Donjem Milanovcu, Dobri i Tekiji.

Godišnje dozvole za rekreativni ribolov prodaju i sledeća ribolovačka udruženja: KSR „Štuka“ Donji Milanovac, URR „Ribolovac“ Zaječar, OSR „Timok“ Zaječar, KSR „Poštar“ Bor, KSR „Rudar“ Bor, KSR „Dunav“ Kladovo, ORR „Pek“ Kučevo, SRK „Ribolovačka priča“ veliko Gradište“.