Skip to main content

Nacionalni park Đerdap i Nacionalni park Sila u Italiji povezuju komplementarnost aktivnosti, prirodne i geografske karakteristike, kao i sporazum o saradnji koji su prošlog oktobra potpisali direktor JP „Nacionalni park Đerdap“ Lazar Mitrović i predsednik Nacionalnog parka Sila, dr Frančesko Kurćio. Rukovodstva italijanskog i srpskog nacionalnog parka razmenila su ovih dana pisma podrške.

I jedna i druga zemlja pogođene su epidemiološkom i ekonomskom krizom prouzrokovanom virusom kovid 19, navodi se između ostalog u pismu podrške za JP „Nacionalni park Đerdap“ koji je potpisao predsednik Nacionalnog parka Sila dr Frančesko Kurćio. Predsednik Nacionalnog parka Sila uz podršku ističe i potrebu solidarnosti kako bi izazov koji je nametnula pandemija bio prevaziđen, kao i nadu da će se zajedno planirati novi projekti radi revitalizacije i razvoja ova dva zaštićena područja u Italiji i Srbiji. Direktor JP „Nacionalni park Đerdap“ Lazar Mitrović je iskazao iskreno saosećanje i solidarnost u ime srpskog naroda i svih zaposlenih u JP „Nacionalni park Đerdap“.

Izvor fotografije - Ministarstvo zaštite životne sredine

„Izražavamo iskrenu zabrinutost za italijanski narod, uz nadu da će Italija savladati poteškoće i pobediti epidemiju u najskorije vreme. Humanost je zajednički neprijatelj virusu i verujemo da će naše prijateljstvo i saradnja omogućiti da savladamo sve posledice pandemije. Čestitamo uskršnje praznike i želimo da ostanete bezbedni i zdravi“, istakao je direktor Mitrović.

Izvor fotografije - Ministarstvo zaštite životne sredine

Podsetimo, sporazum koji su potpisali Nacionalni park Đerdap i Nacionalni park Sila usmeren na doprinos i razvoj dobrih odnosa i saradnje preko inicijativa koje imaju za cilj da se unapredi i valorizuje životna sredina, ambijentalno, kulturno, istorijsko, prirodno, eneogastronomsko i turističko nasleđe oba zaštićena područja.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann