Skip to main content

У Новом Саду је од 30. новембра до 2. децембра одржан 54. Међународни сајам туризма. Новосадски сајам је окупио преко 240 излагача из земље и иностранства који су представили своју туристичку понуду.

Заједничку презентацију туристичке понуде имале су туристичке организације општина Смедерево, Велико Градиште, Голубац и Мајданпек, Управљач туристичког простора „Лепенски Вир“ ДОО и Јавно предузеће „Национални парк Ђердап“, у оквиру пројекта „ЕУ за  културно наслеђе и туризам“ који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу. Посетиоцима је представљена понуда намењена посетиоцима, као и активности ЈП „Национални парк Ђердап“ заједно са бројним природним, културно-историјским и геолошким знаменитостима овог подручја. Последњег дана Сајма, на штанду Доњег Подунавља организована је наградна игра, где су посетиоци имали прилику да заврте точак среће и освоје вредне награде у виду ваучера за обилазак културно-историјских знаменитости овог подручја, тематске монографије и Лексикон Националног парка „Ђердап“, промотивне магнете и други промотивни материјал.

Овогодишњи сајам свечано је отворио градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић, пожелевши добродошлицу свим учесницима и истакавши да овај догађај сматра важним за будући развој и напредак у овој области. Поводом обележавања века постојања, Новосадски сајам омогућио је свим посетиоцима бесплатан улаз.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann