Skip to main content

U Novom Sadu je od 30. novembra do 2. decembra održan 54. Međunarodni sajam turizma. Novosadski sajam je okupio preko 240 izlagača iz zemlje i inostranstva koji su predstavili svoju turističku ponudu.

Zajedničku prezentaciju turističke ponude imale su turističke organizacije opština Smederevo, Veliko Gradište, Golubac i Majdanpek, Upravljač turističkog prostora „Lepenski Vir“ DOO i Javno preduzeće „Nacionalni park Đerdap“, u okviru projekta „EU za  kulturno nasleđe i turizam“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju. Posetiocima je predstavljena ponuda namenjena posetiocima, kao i aktivnosti JP „Nacionalni park Đerdap“ zajedno sa brojnim prirodnim, kulturno-istorijskim i geološkim znamenitostima ovog područja. Poslednjeg dana Sajma, na štandu Donjeg Podunavlja organizovana je nagradna igra, gde su posetioci imali priliku da zavrte točak sreće i osvoje vredne nagrade u vidu vaučera za obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti ovog područja, tematske monografije i Leksikon Nacionalnog parka „Đerdap“, promotivne magnete i drugi promotivni materijal.

Ovogodišnji sajam svečano je otvorio gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, poželevši dobrodošlicu svim učesnicima i istakavši da ovaj događaj smatra važnim za budući razvoj i napredak u ovoj oblasti. Povodom obeležavanja veka postojanja, Novosadski sajam omogućio je svim posetiocima besplatan ulaz.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann