Kako stići

Nacionalni park Đerdap nalazi se u jugoistočnom delu Evrope, u severoistočnom delu Srbije, na samoj granici sa Rumunijom.

Gde se nalazimo

Duž desne obale Dunava od Golubačkog grada do Diane Karataš u dužini od oko 100 kilometara NP Đerdap obuhvata uzani i šumoviti brdsko-planinski pojas širine od dva do osam kilometara koji ide od 50 do 800 metara visine.

Područje parka se nalazi između 44042`- 44024` severne geografske širine i 22033`- 21040` istočne geografske širine. Pristup u NP Đerdap je moguć iz tri pravca: Đerdapskom magistralom iz pravca Beograda, Đerdapskom magistralom iz pravca Kladova i iz pravca Niša, preko Zaječara, Bora i Miloševe kule regionalnim putem.

Područje parka se nalazi između 44042`- 44024` severne geografske širine i 22033`-21040` istočne geografske širine.

Nacionalni park Đerdap ima tri primarna ulaza, dva se nalaze na Đerdapskoj magistrali kod Golubačkog grada i Diane Karataš, a jedan na regionalnom putu Porečki most – Klokočevac.

Za posetioce NP Đerdap je otvoren čitave godine. Moguće je obići ga ploveći Dunavom, Đerdapskom magistralom, biciklističkim i pešačkim stazama uz poštovanje Pravilnika o unutrašnjem redu i pravila ponašanja u zaštićenim područjima.

Vaša Đerdapska avantura počinje u Donjem Milanovcu, u ulici Kralja Petra I 14 a, u upravnoj zgradi JP “Nacionalni park Đerdap“ gde vas očekuju stručni vodiči spremni da pokažu lepote Đerdapa.

Za posetioce / Korisne informacije

Servisne informacije

Saznajte više