Skip to main content

ЈП “Национални парк Тара” је у сарадњи са Тврђавом Голубачки град и ЈП “Национални парк Ђердап” организовало ретроспективну изложбу фотографија са фото сафарија “Тара 2010-2020”.

Бројне фотографије настале током фото сафарија селектовао је и изложбу поставио професор Факултета примењених уметности Зоран Блажина. У палати Тврђаве Голубачки град представљено је 40 најуспешнијих фотографија са подручја Националног парка Тара и општине Бајина Башта насталих у претходних десет година. На отварању изложбе говорили су директорка „Тврђаве Голубачки град“ Искра Максимовић, директори ЈП „Национални парк Ђердап“ и „Национални парк Тара“ Лазар Митровић и Драгић Караклић, као и универзитетски професор фотографије у Мађарској Сабо Бела и професор Факултета примењених уметности у Београду Зоран Блазина. Изложбу је званично отворио Бориша Чолић из ЈП „Национални парк Тара“.

Фото сафари “Тара“ се одржава од 2012. године у организацији ЈП ,,Национални парк Тара“. Манифестација има промотивни карактер и уз подршку Туристичке организације Србије, остварила је запажене резултате.

Уз учешће бројних фотографа из Србије и Мађарске међу којима су били фотографи Фото савеза Србије, Културног и документационог центра Срба у Мађарској и фото радионице професора Сабо Беле из Ђера, настале су бројне фотографије којима су кроз изложбе у Будимпешти, Сегедину и у више градова у Србији представљене лепоте Националног парка Тара.