Skip to main content

JP “Nacionalni park Tara” je u saradnji sa Tvrđavom Golubački grad i JP “Nacionalni park Đerdap” organizovalo retrospektivnu izložbu fotografija sa foto safarija “Tara 2010-2020”.

Brojne fotografije nastale tokom foto safarija selektovao je i izložbu postavio profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Zoran Blažina. U palati Tvrđave Golubački grad predstavljeno je 40 najuspešnijih fotografija sa područja Nacionalnog parka Tara i opštine Bajina Bašta nastalih u prethodnih deset godina. Na otvaranju izložbe govorili su direktorka „Tvrđave Golubački grad“ Iskra Maksimović, direktori JP „Nacionalni park Đerdap“ i „Nacionalni park Tara“ Lazar Mitrović i Dragić Karaklić, kao i univerzitetski profesor fotografije u Mađarskoj Sabo Bela i profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Zoran Blazina. Izložbu je zvanično otvorio Boriša Čolić iz JP „Nacionalni park Tara“.

Foto safari “Tara“ se održava od 2012. godine u organizaciji JP ,,Nacionalni park Tara“. Manifestacija ima promotivni karakter i uz podršku Turističke organizacije Srbije, ostvarila je zapažene rezultate.

Uz učešće brojnih fotografa iz Srbije i Mađarske među kojima su bili fotografi Foto saveza Srbije, Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj i foto radionice profesora Sabo Bele iz Đera, nastale su brojne fotografije kojima su kroz izložbe u Budimpešti, Segedinu i u više gradova u Srbiji predstavljene lepote Nacionalnog parka Tara.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann