Skip to main content

У Доњем Милановцу се од 19. до 30. јуна низом културних, спортских и едукативих садржаја обележава овогодишњи Дан Дунава. Манифестација ће бити реализована у сарадњи Удружења грађана Ресурс центар, Туристичке организације општине Мајданпек и ЈП „Национални парк Ђердап“.

Иницијатива младих „Хоћу!Могу!“ је у петак спровела еколошку акцију уређења Доњег Милановца, у суботу је Доњи Милановац био домаћин „Балканске минијаде“, изложбе мини мориса, а у Туристичко-информативном центру ТООМ отворена је изложба цртежа Американке Еме Фик „Snippets of Serbia“. Турнир у малом фудбалу одржан је у недељу, а у понедељак је одиграна женска одбојкашка утакмица „Ветеранке VS Младе наде“. Орјентир игра „Потрага за благом“ планирана је за уторак, а у среду ће у НП Ђердап за малишане из Установе за децу „Марија Мунћан“ бити организована креативна радионица. Едукативно предавање о здравим стиловима живота са фитнес вежбама под називом „Здрав живот поред Дунава“ биће одржано у четвртак вече у градском парку, а петак вече на паркингу код пристаништа резервисано је за културно уметнички програм „Дунав кроз песму и игру“. На паркингу код пристаништа, у суботу ће бити одржан рок концерт, а у недељу вече представиће се млади књижевници аматери и ученици Музичке школе „Ранко Кривић“ у оквиру програма „Проза, поезија и музика Дунава“.

Централна манифестација биће организована 29. јуна од 10.00 до 12.00 часова на бродском пристаништу у Доњем Милановцу. У оквиру програма биће приређен бал под маскама за најмлађе „Дунавске виле, змајеви и Лепенци“, изложба радова деце са сметњама у развоју „Сувенир Дунава“ и осмишљена „Порука у боци“. Последњег дана јуна, такође у оквиру обележавања Дана Дунава биће организована још једна еколошка акција чишћења Доњег Милановца.