Skip to main content

U Donjem Milanovcu se od 19. do 30. juna nizom kulturnih, sportskih i edukativih sadržaja obeležava ovogodišnji Dan Dunava. Manifestacija će biti realizovana u saradnji Udruženja građana Resurs centar, Turističke organizacije opštine Majdanpek i JP „Nacionalni park Đerdap“.

Inicijativa mladih „Hoću!Mogu!“ je u petak sprovela ekološku akciju uređenja Donjeg Milanovca, u subotu je Donji Milanovac bio domaćin „Balkanske minijade“, izložbe mini morisa, a u Turističko-informativnom centru TOOM otvorena je izložba crteža Amerikanke Eme Fik „Snippets of Serbia“. Turnir u malom fudbalu održan je u nedelju, a u ponedeljak je odigrana ženska odbojkaška utakmica „Veteranke VS Mlade nade“. Orjentir igra „Potraga za blagom“ planirana je za utorak, a u sredu će u NP Đerdap za mališane iz Ustanove za decu „Marija Munćan“ biti organizovana kreativna radionica. Edukativno predavanje o zdravim stilovima života sa fitnes vežbama pod nazivom „Zdrav život pored Dunava“ biće održano u četvrtak veče u gradskom parku, a petak veče na parkingu kod pristaništa rezervisano je za kulturno umetnički program „Dunav kroz pesmu i igru“. Na parkingu kod pristaništa, u subotu će biti održan rok koncert, a u nedelju veče predstaviće se mladi književnici amateri i učenici Muzičke škole „Ranko Krivić“ u okviru programa „Proza, poezija i muzika Dunava“.

Centralna manifestacija biće organizovana 29. juna od 10.00 do 12.00 časova na brodskom pristaništu u Donjem Milanovcu. U okviru programa biće priređen bal pod maskama za najmlađe „Dunavske vile, zmajevi i Lepenci“, izložba radova dece sa smetnjama u razvoju „Suvenir Dunava“ i osmišljena „Poruka u boci“. Poslednjeg dana juna, takođe u okviru obeležavanja Dana Dunava biće organizovana još jedna ekološka akcija čišćenja Donjeg Milanovca.