Skip to main content

Васпитачи и директорка вртића ,,Марија Мунћан“ из Мајданпека, представници WWF-a и представници ЈП ,,НП Ђердап“ су у просторијама Јавног предузећа ,, Национални парк Ђердап“, 19.октобра 2021. године одржали радионицу и предавање на тему ,, Пчеле више- од меда“.

Циљ сарадње је да се учесници упознају са значајем пчела. Предавање „Пчеле више од меда “ омогућило је учесницима да чују које су разлике у начину живота између слободноживећих и гајених медоносних пчела. Посебна пажња током предавања посветићена је саветима о томе како да се бавимо пчеларством, а да не угрозимо околни живи свет. Размењивана су знања о томе на који начин можемо да помогнемо и другим врстама пчела и подстакнемо биодиверзитет. Разматрано је и због чега не можемо да се ослонимо само на једну врсту пчеле, колико год она била важан и вредан опрашивач.

„Циљ сарадње је да се учесници упознају са значајем пчела. Предавање „Пчеле више од меда “ омогућило је учесницима да чују које су разлике у начину живота између слободноживећих и гајених медоносних пчела. Посебна пажња током предавања посветићена је саветима о томе како да се бавимо пчеларством, а да не угрозимо околни живи свет. Размењивана су знања о томе на који начин можемо да помогнемо и другим врстама пчела и подстакнемо биодиверзитет. Разматрано је и због чега не можемо да се ослонимо само на једну врсту пчеле, колико год она била важан и вредан опрашивач

Хотеле за инсекте најчешће користе баштовани, љубитељи природе , чак и ентомолози( биолози који проучавају инсекте) у циљу што бољег опрашивања биљака. Како је у градовима све мање места где корисни инсекти могу да преживе зиму, хотел за инсекте је важан као место где инсекти могу да презиме.
Ово предавање је осмишљено је тако да подстакне размену мишљења и искустава међу учесницима, а све у циљу заједничког проналажења одговора.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann