Skip to main content

Предстојеће празничне дане можете да проведете у природи и доживите Национални парк Ђердап на јединствен начин – пешачењем и изласком на атрактивне видиковце, обиласком пећина, кањона. Зависно од ваших жеља и способности, Ђердап пружа бројне могућности за пешачење које ће вам пружити уживање у природи, емоционално опуштање и помоћи у стицању кондиције. Пешачке стазе су обележене планинарском маркацијом, информативним таблама, путоказима, и различите су по дужини и успону. У складу са Законом о заштити природе и Правилником о унутрашњем реду и чуварској служби, пратња чувара заштићеног подручја ЈП „Национални парк Ђердап“ у режиму првог степена заштите је неопходна. Све стазе, осим стазе Златно језеро, пролазе или се ослањају на режим првог степена заштите.

У петак, 26. априла, организован је обилазак видиковца Ковилово. Окупљање заинтересованих пред Туристичким инфо центром у Доњем Милановцу и полазак на стазу са чуваром заштићеног подручја је у 10 часова. Трајање излета је два сата, укупно 3 км. Неопходан је превоз до почетка стазе. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У суботу, 27. априла, организован је обилазак видиковаца Плоче и Велики Штрбац. Окупљање заинтересованих пред Туристичким инфо центром у Доњем Милановцу и полазак на стазу са чуваром заштићеног подручја је у 10 часова. Трајање излета је шест сати, укупно 15 км. Неопходан је превоз до почетка стазе. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У недељу, 28. априла, на дан Ускрса, предлажемо да, у складу са својим слободним временом, пешачите уређеном стазом Златно језеро, изнад хотела Лепенски вир у Доњем Милановцу. С обзиром да ова пешачка стаза није у првом степену заштите, није неопходна пратња чувара заштићеног подручја. Дужина пешачке стазе је 4 км у једном правцу.

У понедељак, 29. априла, организован је обилазак видиковца Гребен. Окупљање заинтересованих пред Туристичким инфо центром у Доњем Милановцу и полазак на стазу са чуваром заштићеног подручја је у 10 часова. Трајање излета је три сата, укупно 5 км. Неопходан је превоз до почетка стазе. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У уторак, 30. априла, организован је обилазак пећине Градашница. Окупљање заинтересованих пред Туристичким инфо центром у Доњем Милановцу и полазак на стазу са чуваром заштићеног подручја је у 10 часова. Трајање излета је три сата, укупно 3,5 км. Неопходан је превоз до почетка стазе. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У среду, 1. маја, организован је обилазак видиковца Плоче. Окупљање заинтересованих на почетку пешачке стазе (паркинг простор са чесмом поред магистралног пута, 23 км од Доњег Милановца ка Кладову) у 10 часова, где ће чекати чувар заштићеног подручја. Трајање излета је три сата, укупно 7 км. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У четвртак, 2. маја, организован је обилазак видиковаца Плоче и Мали Штрбац. Окупљање заинтересованих пред Туристичким инфо центром у Доњем Милановцу и полазак на стазу са чуваром заштићеног подручја је у 10 часова. Трајање излета је шест сати, укупно 15 км. Неопходан је превоз до почетка стазе. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У петак, 3. маја, организован је обилазак кањона Бољетинске реке. Окупљање заинтересованих пред Туристичким инфо центром у Доњем Милановцу и полазак на стазу са чуваром заштићеног подручја је у 10 часова. Трајање излета је сат времена, укупно 2 км. Неопходан је превоз до почетка стазе. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У суботу, 4. маја, организован је обилазак видиковца Ковилово. Окупљање заинтересованих пред Туристичким инфо центром у Доњем Милановцу и полазак на стазу са чуваром заштићеног подручја је у 10 часова. Трајање излета је два сата, укупно 3 км. Неопходан је превоз до почетка стазе. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

У недељу, 5. маја, организован је обилазак видиковца Плоче. Окупљање заинтересованих на почетку пешачке стазе (паркинг простор са чесмом поред магистралног пута, 23 км од Доњег Милановца ка Кладову) у 10 часова, где ће чекати чувар заштићеног подручја. Трајање излета је три сата, укупно 7 км. Цена улазнице је 250,00 динара по особи.

Уколико сте изабрали пешачку авантуру, молимо да свој долазак најавите. За више информација контактирајте нас: office@npdjerdap.org, +381302150072, +381648569247, +381648569231, +381648569224