Skip to main content

Predstojeće praznične dane možete da provedete u prirodi i doživite Nacionalni park Đerdap na jedinstven način – pešačenjem i izlaskom na atraktivne vidikovce, obilaskom pećina, kanjona. Zavisno od vaših želja i sposobnosti, Đerdap pruža brojne mogućnosti za pešačenje koje će vam pružiti uživanje u prirodi, emocionalno opuštanje i pomoći u sticanju kondicije. Pešačke staze su obeležene planinarskom markacijom, informativnim tablama, putokazima, i različite su po dužini i usponu. U skladu sa Zakonom o zaštiti prirode i Pravilnikom o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi, pratnja čuvara zaštićenog područja JP „Nacionalni park Đerdap“ u režimu prvog stepena zaštite je neophodna. Sve staze, osim staze Zlatno jezero, prolaze ili se oslanjaju na režim prvog stepena zaštite.

U petak, 26. aprila, organizovan je obilazak vidikovca Kovilovo. Okupljanje zainteresovanih pred Turističkim info centrom u Donjem Milanovcu i polazak na stazu sa čuvarom zaštićenog područja je u 10 časova. Trajanje izleta je dva sata, ukupno 3 km. Neophodan je prevoz do početka staze. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U subotu, 27. aprila, organizovan je obilazak vidikovaca Ploče i Veliki Štrbac. Okupljanje zainteresovanih pred Turističkim info centrom u Donjem Milanovcu i polazak na stazu sa čuvarom zaštićenog područja je u 10 časova. Trajanje izleta je šest sati, ukupno 15 km. Neophodan je prevoz do početka staze. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U nedelju, 28. aprila, na dan Uskrsa, predlažemo da, u skladu sa svojim slobodnim vremenom, pešačite uređenom stazom Zlatno jezero, iznad hotela Lepenski vir u Donjem Milanovcu. S obzirom da ova pešačka staza nije u prvom stepenu zaštite, nije neophodna pratnja čuvara zaštićenog područja. Dužina pešačke staze je 4 km u jednom pravcu.

U ponedeljak, 29. aprila, organizovan je obilazak vidikovca Greben. Okupljanje zainteresovanih pred Turističkim info centrom u Donjem Milanovcu i polazak na stazu sa čuvarom zaštićenog područja je u 10 časova. Trajanje izleta je tri sata, ukupno 5 km. Neophodan je prevoz do početka staze. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U utorak, 30. aprila, organizovan je obilazak pećine Gradašnica. Okupljanje zainteresovanih pred Turističkim info centrom u Donjem Milanovcu i polazak na stazu sa čuvarom zaštićenog područja je u 10 časova. Trajanje izleta je tri sata, ukupno 3,5 km. Neophodan je prevoz do početka staze. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U sredu, 1. maja, organizovan je obilazak vidikovca Ploče. Okupljanje zainteresovanih na početku pešačke staze (parking prostor sa česmom pored magistralnog puta, 23 km od Donjeg Milanovca ka Kladovu) u 10 časova, gde će čekati čuvar zaštićenog područja. Trajanje izleta je tri sata, ukupno 7 km. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U četvrtak, 2. maja, organizovan je obilazak vidikovaca Ploče i Mali Štrbac. Okupljanje zainteresovanih pred Turističkim info centrom u Donjem Milanovcu i polazak na stazu sa čuvarom zaštićenog područja je u 10 časova. Trajanje izleta je šest sati, ukupno 15 km. Neophodan je prevoz do početka staze. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U petak, 3. maja, organizovan je obilazak kanjona Boljetinske reke. Okupljanje zainteresovanih pred Turističkim info centrom u Donjem Milanovcu i polazak na stazu sa čuvarom zaštićenog područja je u 10 časova. Trajanje izleta je sat vremena, ukupno 2 km. Neophodan je prevoz do početka staze. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U subotu, 4. maja, organizovan je obilazak vidikovca Kovilovo. Okupljanje zainteresovanih pred Turističkim info centrom u Donjem Milanovcu i polazak na stazu sa čuvarom zaštićenog područja je u 10 časova. Trajanje izleta je dva sata, ukupno 3 km. Neophodan je prevoz do početka staze. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

U nedelju, 5. maja, organizovan je obilazak vidikovca Ploče. Okupljanje zainteresovanih na početku pešačke staze (parking prostor sa česmom pored magistralnog puta, 23 km od Donjeg Milanovca ka Kladovu) u 10 časova, gde će čekati čuvar zaštićenog područja. Trajanje izleta je tri sata, ukupno 7 km. Cena ulaznice je 250,00 dinara po osobi.

Ukoliko ste izabrali pešačku avanturu, molimo da svoj dolazak najavite. Za više informacija kontaktirajte nas: office@npdjerdap.org, +381302150072, +381648569247, +381648569231, +381648569224

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann