Skip to main content

Највеће планетарно спортско такмичење, Олимпијске игре, мотивисало је ученике мреже француских школа широм Европе, да под слоганом „Спорт и природа“ бициклима пређу пут дуг преко четири хиљаде километара од Атине до Париза у коме се ове године одржава Олимпијада, носећи штафету застава. На путу дугом 550 km, од Букурешта до Београда где ће је преузети ученици Француске школе у Београду, штафету застава носе ученици француске школе Ана де Ноа из Букурешта. Кратак предах направили су у Доњем Милановцу где су им домаћини били запослени у ЈП „Национални парк Ђердап“. Поздрављајући госте Саша Несторовић, саветник директора за заштиту и одрживи развој ЈП „Национални парк Ђердап“ Доњи Милановац истакао је да му је посебно драго што се на овај начин промовишу природа и спорт.

Оно што радите је врло племенито, продубљује односе међу људима, ствара осећај припадности природи коју сви волимо и промовише врхунске перформансе када је спорт у питању, а то су Олимпијске игре – казао је Несторовић.

Учесници овог бициклистичког каравана имали су прилику да упознају Национални парк Ђердап кроз едукативне игре и обилазак Центра за посетиоце највећег националног парка у Србији, након чега су наставили пут.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann