Skip to main content

Najveće planetarno sportsko takmičenje, Olimpijske igre, motivisalo je učenike mreže francuskih škola širom Evrope, da pod sloganom „Sport i priroda“ biciklima pređu put dug preko četiri hiljade kilometara od Atine do Pariza u kome se ove godine održava Olimpijada, noseći štafetu zastava. Na putu dugom 550 km, od Bukurešta do Beograda gde će je preuzeti učenici Francuske škole u Beogradu, štafetu zastava nose učenici francuske škole Ana de Noa iz Bukurešta. Kratak predah napravili su u Donjem Milanovcu gde su im domaćini bili zaposleni u JP „Nacionalni park Đerdap“. Pozdravljajući goste Saša Nestorović, savetnik direktora za zaštitu i održivi razvoj JP „Nacionalni park Đerdap“ Donji Milanovac istakao je da mu je posebno drago što se na ovaj način promovišu priroda i sport.

Ono što radite je vrlo plemenito, produbljuje odnose među ljudima, stvara osećaj pripadnosti prirodi koju svi volimo i promoviše vrhunske performanse kada je sport u pitanju, a to su Olimpijske igre – kazao je Nestorović.

Učesnici ovog biciklističkog karavana imali su priliku da upoznaju Nacionalni park Đerdap kroz edukativne igre i obilazak Centra za posetioce najvećeg nacionalnog parka u Srbiji, nakon čega su nastavili put.