Skip to main content

Под слоганом „Лето је ближе него што мислите“, од 21. до 24. фебруара 2019. године у седам хала Београдског сајма представиле су се најзначајније туристичке агенције, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније, међународни тур-оператори, промовисани су најновији трендови и збивања у међународној туристичкој индустрији, нови концепти и могућности за путовања и нове перспективе у развоју туристичког бизниса.

Другу годину заредом ЈП „Национални парк Ђердап“ је заједно са Туристичким организацијама општина Голубац, Мајданпек, Кладово и Неготин, управљачима Туристичких простора Голубачки град и Лепенски Вир и хотелом Аквастар из Кладова обједињену туристичку понуду за обилазак атрактивних дестинација представио на заједничком штанду Доње Подунавље – Ђердап. Потенцијални посетиоци имали су прилику да на једном месту добију све потребне информације за путовање у Доње Подунавље, од оних везаних за обиласке културно-историјских споменика, крстарења Дунавом, пешачке туре и видиковце, манифестације и фестивале, до смештајних капацитета.

Првог сајамског дана на заједничком штанду је одржана презентација на којој су говорили председници општина Голубац и Неготин, др Небојша Мијовић и Владимир Величковић, директор Туристичке организације Кладово Давид Ђурђевић, директор Туристичког простора Лепенски Вир Владимир Нојковић и власник хотела Аквастар у Кладову Милета Аџић.