Skip to main content

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“, od 21. do 24. februara 2019. godine u sedam hala Beogradskog sajma predstavile su se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur-operatori, promovisani su najnoviji trendovi i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, novi koncepti i mogućnosti za putovanja i nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Drugu godinu zaredom JP „Nacionalni park Đerdap“ je zajedno sa Turističkim organizacijama opština Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin, upravljačima Turističkih prostora Golubački grad i Lepenski Vir i hotelom Akvastar iz Kladova objedinjenu turističku ponudu za obilazak atraktivnih destinacija predstavio na zajedničkom štandu Donje Podunavlje – Đerdap. Potencijalni posetioci imali su priliku da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije za putovanje u Donje Podunavlje, od onih vezanih za obilaske kulturno-istorijskih spomenika, krstarenja Dunavom, pešačke ture i vidikovce, manifestacije i festivale, do smeštajnih kapaciteta.

Prvog sajamskog dana na zajedničkom štandu je održana prezentacija na kojoj su govorili predsednici opština Golubac i Negotin, dr Nebojša Mijović i Vladimir Veličković, direktor Turističke organizacije Kladovo David Đurđević, direktor Turističkog prostora Lepenski Vir Vladimir Nojković i vlasnik hotela Akvastar u Kladovu Mileta Adžić.