Skip to main content

Доњи Милановац: Одржана радионица у оквиру програма „Едукација људских ресурса у туризму Републике Србије“

Центар за истраживање и студије туризма у сарадњи са Туристичком организацијом Србије спроводи програм „Едукације људских ресурса у туризму Републике Србије“ и представља оквир за унапређење конкурентности кадрова у туризму Републике Србије и имплементације активности креирања савремених туристичких производа базираних на доживљају.

Спровођење Програма ставља се у контекст опоравка туристичке привреде од кризе изазване пандемијом вируса САРС KоВ-2 кроз серију од 30 радионица у областима које треба да допринесу унапређењу свеукупног маркетинг система туризма Републике Србије у складу са усвојеним Стратегијским маркетинг планом туризма Републике Србије до 2025. Имајући у виду епидемиолошку ситуацију, радионице су подељене у 10 тематских области са идејом спровођења у три „кластера“ (Војводина, Централна, Западна и Југозападна Србија и Источна и Југоисточна Србија). Прва радионица за кластер Источна и Југоисточна Србија одржана је у Доњем Милановцу и у њој су учествовали представници општинских туристичких организација, невладиних организација, приватног сектора.

Прва радионица била је посвећена управљању дестинацијом након кризе и улози регионалних туристичких организација и дестинацијских маркетинг организација о чему је говорио професор др. Слободан Черовић, декан Факултета за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета Сингидунум.

Програм „Едукације људских ресурса у туризму Републике Србије“ биће спроведен од 1. јуна до 1. новембра и кроз серију обука и едукација кроз 30 радионица биће обухваћено најмање 250 актера из јавног, приватног и невладиног сектора.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann