Skip to main content

Развијајући сарадњу са локалном заједницом, с циљем да се заједничким радом дође до модела који ће на одржив начин повезати становништво и Национални парк Ђердап, управљач највећег националног парка у Србији укључује се у културни живот заједнице. Тако је и ове године у конгресној сали ЈП „Национални парк Ђердап“ Доњи Милановац одржан Међународни фестивал гитаре „Златна нота“.

Овогодишња, иначе 16. “Златна нота“ окупила је преко 60 ученика основних и средњих музичких школа из Алексинца, Ниша, Зајечара, Неготина, Пожаревца, Мајданпека, Доњег Милановца и Бора. Гран при фестивала, по оцени стручног жирија којим је председавао Бошко Радојковић, припао је Душану Рајићу из Пожаревца, класичном гитаром награђена је Сташа Тодовић из Бора, а електричном Борис Милојевић из Ниша. Пехарима и дипломама награђени су најуспешнији учесници „Златне ноте“ у свих седам категорија.

Организатори Међународног фестивала „Златна нота“ били су Асоцијација гитариста источне Србије и Центар за културу и образовање Доњи Милановац.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann