Skip to main content

Razvijajući saradnju sa lokalnom zajednicom, s ciljem da se zajedničkim radom dođe do modela koji će na održiv način povezati stanovništvo i Nacionalni park Đerdap, upravljač najvećeg nacionalnog parka u Srbiji uključuje se u kulturni život zajednice. Tako je i ove godine u kongresnoj sali JP „Nacionalni park Đerdap“ Donji Milanovac održan Međunarodni festival gitare „Zlatna nota“.

Ovogodišnja, inače 16. “Zlatna nota“ okupila je preko 60 učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Aleksinca, Niša, Zaječara, Negotina, Požarevca, Majdanpeka, Donjeg Milanovca i Bora. Gran pri festivala, po oceni stručnog žirija kojim je predsedavao Boško Radojković, pripao je Dušanu Rajiću iz Požarevca, klasičnom gitarom nagrađena je Staša Todović iz Bora, a električnom Boris Milojević iz Niša. Peharima i diplomama nagrađeni su najuspešniji učesnici „Zlatne note“ u svih sedam kategorija.

Organizatori Međunarodnog festivala „Zlatna nota“ bili su Asocijacija gitarista istočne Srbije i Centar za kulturu i obrazovanje Donji Milanovac.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann