Skip to main content

Летња промотивна кампања коју реализује Туристичка организација Србије у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација с циљем да се туристи привуку да проведу одмор у Србији, започела је у Доњем Подунављу. Потпредседник Владе и министар туризма Расим Љајић и директорка ТОС заједно са новинарима обишли су општине Кладово, Мајданпек, Голубац и Велико Градиште, а у Националном парку Ђердап видиковац Плоче.

Ово је дестинација која има највећи потенцијал за развој у перспективи и једна од приоритетнијих у земљи. Зато ћемо и више инвестирати и више улагати. Велики пројекат који се реализује средствима ЕУ вредности око 15 милиона евра, омогућиће да ово постане једна од најважнијих туристичких дестинација и атракција у читавој земљи и да се прикључи топ дестинацијама које имамо, што ће дати допринос укупном развоју туристичког промета целе земље.- изјавио је медијима министар Љајић на видиковцу Плоче изнад ђердапских Kазана, наглашавајући да на лепшем месту није давао изјаву.

„Објашњавајући да кампањом „Изабери своју авантуру, види Србију“ Туристичка организација Србије позива грађане Србије да одмор проведу у земљи, директорка ТОС-а Марија Лабовић казала је да је Србија прави избор за ову годину не само због епидемиолошке ситуације, већ и због чињенице да Србија има и добар садржај и квалитетне туристичке производе..

Имамо пуно лепих места и туристичких производа који нису довољно познати, а имају сав потребан садржај. Зато смо и кренули у обилазак из источне Србије, из Kладова према Сребрном језеру, а овај спектакуларан поглед и место на коме се налазимо оправдава одлуку да се у овом делу Србије проведе одмор.

Љубитеље природе и активног одмора у Националном парку Ђердап очекују уређене и обележене пешачке стазе и могућност да проведу дан у природи. – нагласила је Марија Лабовић, потенцирајући потребу одговорности: „Путовати не значи заборавити да треба да будемо одговорни и водимо рачуна о себи и другима с обзиром на епидемиолошку ситуацију, али и да будемо одговорни и према природи, јер ова природа заиста треба да остане нетакнута и да и они који дођу после нас могу једнако као и ми да уживају у овако предивним пределима.“ нагласила је директорка ТОС-а на видиковцу Плоче у Ђердапској клисури.