Skip to main content

Letnja promotivna kampanja koju realizuje Turistička organizacija Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija s ciljem da se turisti privuku da provedu odmor u Srbiji, započela je u Donjem Podunavlju. Potpredsednik Vlade i ministar turizma Rasim Ljajić i direktorka TOS zajedno sa novinarima obišli su opštine Kladovo, Majdanpek, Golubac i Veliko Gradište, a u Nacionalnom parku Đerdap vidikovac Ploče.

Ovo je destinacija koja ima najveći potencijal za razvoj u perspektivi i jedna od prioritetnijih u zemlji. Zato ćemo i više investirati i više ulagati. Veliki projekat koji se realizuje sredstvima EU vrednosti oko 15 miliona evra, omogućiće da ovo postane jedna od najvažnijih turističkih destinacija i atrakcija u čitavoj zemlji i da se priključi top destinacijama koje imamo, što će dati doprinos ukupnom razvoju turističkog prometa cele zemlje.- izjavio je medijima ministar Ljajić na vidikovcu Ploče iznad đerdapskih Kazana, naglašavajući da na lepšem mestu nije davao izjavu.

„Objašnjavajući da kampanjom „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ Turistička organizacija Srbije poziva građane Srbije da odmor provedu u zemlji, direktorka TOS-a Marija Labović kazala je da je Srbija pravi izbor za ovu godinu ne samo zbog epidemiološke situacije, već i zbog činjenice da Srbija ima i dobar sadržaj i kvalitetne turističke proizvode..

Imamo puno lepih mesta i turističkih proizvoda koji nisu dovoljno poznati, a imaju sav potreban sadržaj. Zato smo i krenuli u obilazak iz istočne Srbije, iz Kladova prema Srebrnom jezeru, a ovaj spektakularan pogled i mesto na kome se nalazimo opravdava odluku da se u ovom delu Srbije provede odmor.

Ljubitelje prirode i aktivnog odmora u Nacionalnom parku Đerdap očekuju uređene i obeležene pešačke staze i mogućnost da provedu dan u prirodi. – naglasila je Marija Labović, potencirajući potrebu odgovornosti: „Putovati ne znači zaboraviti da treba da budemo odgovorni i vodimo računa o sebi i drugima s obzirom na epidemiološku situaciju, ali i da budemo odgovorni i prema prirodi, jer ova priroda zaista treba da ostane netaknuta i da i oni koji dođu posle nas mogu jednako kao i mi da uživaju u ovako predivnim predelima.“ naglasila je direktorka TOS-a na vidikovcu Ploče u Đerdapskoj klisuri.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann