Skip to main content

И ове године је ЈП „Национални парк Ђердап“ са Туристичким организацијама општина Голубац, Мајданпек, Кладово и Неготин, као и са Туристичким простором Тврђава Голубачки град и Управљачем туристичког простора Лепенски Вир заједнички наступило на 42. Међународном сајму туризма на штанду Доње Подунавље – Ђердап.

Првог сајамског дана на овом штанду на свечан начин је означен почетак пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“. На свечаности су говорили председник Србије, Александар Вучић, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, министар туризма Расим Љајић и заменица амбасадора Немачке Доротеа Гизелман.

„ЕУ за културно наслеђе и туризам“ је пројекат усмерен на развој туризма као значајног привредног потенцијала за економски развој источне Србије и Доњег Подунавља. Уз представнике дипломатског кора на свечаности су били присутни и градоначелници и председници општина, као и директор ЈП „Национални парк Ђердап“.

У оквиру презентације рада Удружења туристичких водича Србије на главној бини у Хали 4 Београдског сајма, презентоване су и поједине дестинације, међу којима је био и Национални парк Ђердап. Осим непосредног контакта са посетиоцима и представницима заинтересованих туристичких агенција, туристички садржаји Националног парка Ђердап представљени су и штампаним промотивним материјалима.