Skip to main content

I ove godine je JP „Nacionalni park Đerdap“ sa Turističkim organizacijama opština Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin, kao i sa Turističkim prostorom Tvrđava Golubački grad i Upravljačem turističkog prostora Lepenski Vir zajednički nastupilo na 42. Međunarodnom sajmu turizma na štandu Donje Podunavlje – Đerdap.

Prvog sajamskog dana na ovom štandu na svečan način je označen početak projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“. Na svečanosti su govorili predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar turizma Rasim Ljajić i zamenica ambasadora Nemačke Dorotea Gizelman.

„EU za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za ekonomski razvoj istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Uz predstavnike diplomatskog kora na svečanosti su bili prisutni i gradonačelnici i predsednici opština, kao i direktor JP „Nacionalni park Đerdap“.

U okviru prezentacije rada Udruženja turističkih vodiča Srbije na glavnoj bini u Hali 4 Beogradskog sajma, prezentovane su i pojedine destinacije, među kojima je bio i Nacionalni park Đerdap. Osim neposrednog kontakta sa posetiocima i predstavnicima zainteresovanih turističkih agencija, turistički sadržaji Nacionalnog parka Đerdap predstavljeni su i štampanim promotivnim materijalima.