Skip to main content

Projekat „Šume u rukama žena“ (Fem4Forest) započeo je u julu 2020. godine i uključuje 14 partnera iz 10 zemalja (Slovenija, Hrvatska, Austrija, Nemačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rumunija, Češka, Bugarska, Ukrajina).

Projekt je finansiran u okviru Programa međunarodne saradnje INTERREG Dunav. Vodeći partner je Šumarski institut iz Slovenije, a rukovodilac projekta je dr Nike Krajnc. U Srbiji, partner na projektu je Univerzitet u Beogradu-Šumarski fakultet, a pridruženi strateški partner je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-Uprava za šume.

U okviru Fem4Forest projekta biće istaknute različite uloge žena u kompletnom lancu snabdevanja šumskim proizvodima. Projekat će se baviti istraživanjem različitih mogućnosti za aktivnije učešće žena u upravljanju i gazdovanju šumama, kao i na tržištu rada i na različitim nivoima odlučivanja. Cilj je da se identifikuju različite mogućnosti za aktivniju ulogu žena putem razmene ideja i primera dobre prakse kroz niz pilot projekata u „Dunavskom regionu“.

Glavni cilj Fem4Forest projekta je da se ojača sektor šumarstva na lokalnom, regionalnom i međuregionalnom nivou, kroz povećanu uključenost i osposobljenost žena. Projekat nudi novi i inovativan pristup obrazovanju i mentorstvu, koji će omogućiti aktivniju ulogu žena u sektoru šumarstva.

TITLE: Šume u rukama žena – Forests in women ‘s hands
Acronym: Fem4Forest
Project No.: DTP3-500-1.2 Fem4Forest
Start date: 1.07.2020 End date: 31.12.2022
Project budged: 1.6 million €
Partnership: 14 partners, from 10 countries (7 ERDF, 2 IPA, 1 ENI-UA)

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann