Skip to main content

Заједничка туристичка понуда Доњег Подунавља којом су се на недавно завршеном 44. Међународном сајму туризма у Београду, предствиле Туристичке организације општина Голубац, Мајданпек, Кладово и Неготин, Туристички простори Тврђава Голубачки град и Лепенски Вир, као и ЈП „Национални парк „Ђердап“ изазвала је велико интересовање посетилаца. Љубитеље природе, историје и културе, планинаре, ученике и студенте, представнике туристичких организација из других региона Србије, уметничке фотографе и организације које се баве маркетингом, рекламом и промоцијом највише је занимала вожња Дунавом, као и обилазак природних и културних знаменитости у Националном парку Ђердап, али и у читавом Доњем Подунављу.

Туристичка понуда Доњег Подунавља представљена је у заједничкој брошури „ Инспирација Дунав“, кроз видео материјале и пропагандни материјал туристичких актера овог дела Србије. Понуди на штанду су допринели и винари Неготинске крајине који су представили вина са географским пореклом.

У намери да популаризују туристичке садржаје Доњег Подунавља, општинске туристичке организације, Тврђава Голубачки град, Лепенски Вир и ЈП „Национални парк Ђердап“ организовали су наградну игру. Пет добитника ће захваљујући освојеним ваучерима моћи да се упознају са туристичким атракцијама Доњег Подунавља.

О бољој промоцији туристичке понуде Доњег Подунавља разговарано је са директором Туристичке организације Србије Маријом Лабовић, а сајамски дани били су прилика да се са туроператерима, агенцијама, пословним партнерима разговара о могућој сарадњи.