Skip to main content

Zajednička turistička ponuda Donjeg Podunavlja kojom su se na nedavno završenom 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstvile Turističke organizacije opština Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin, Turistički prostori Tvrđava Golubački grad i Lepenski Vir, kao i JP „Nacionalni park „Đerdap“ izazvala je veliko interesovanje posetilaca. Ljubitelje prirode, istorije i kulture, planinare, učenike i studente, predstavnike turističkih organizacija iz drugih regiona Srbije, umetničke fotografe i organizacije koje se bave marketingom, reklamom i promocijom najviše je zanimala vožnja Dunavom, kao i obilazak prirodnih i kulturnih znamenitosti u Nacionalnom parku Đerdap, ali i u čitavom Donjem Podunavlju.

Turistička ponuda Donjeg Podunavlja predstavljena je u zajedničkoj brošuri „ Inspiracija Dunav“, kroz video materijale i propagandni materijal turističkih aktera ovog dela Srbije. Ponudi na štandu su doprineli i vinari Negotinske krajine koji su predstavili vina sa geografskim poreklom.

U nameri da popularizuju turističke sadržaje Donjeg Podunavlja, opštinske turističke organizacije, Tvrđava Golubački grad, Lepenski Vir i JP „Nacionalni park Đerdap“ organizovali su nagradnu igru. Pet dobitnika će zahvaljujući osvojenim vaučerima moći da se upoznaju sa turističkim atrakcijama Donjeg Podunavlja.

O boljoj promociji turističke ponude Donjeg Podunavlja razgovarano je sa direktorom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović, a sajamski dani bili su prilika da se sa turoperaterima, agencijama, poslovnim partnerima razgovara o mogućoj saradnji.